Raske grønne mini brettepizza

img_3666

Jeg kan vel ikke egentlig skryte på meg å ha oppfunnet denne «oppskriften», men vi har jo videreutviklet den litt. Minipizza laget med taco- lomper så jeg første gangen på Engine 2 Kitchen Rescue (verd å se om du ikke har, som oppfølger til Forks over Knives). Den har mange gode og enkle tips for sunnere mat.

Disse minipizzaene gir en sunn lunsj eller middag på på få minutter. Ungene elsker det også, og det var faktisk de som kom på dette med å brette dem. Da blir de også lettere å spise.

Hva du har oppå dem er jo helt opp til deg, – ta hva du liker og har! Du kan bruke rester fra taco eller pastasaus fra dagen før, eller andre ferske grønnsaker. Bare pass på at du ikke legger på ting som trenger lang tid før de er gjennomstekte, for disse skal bare være veldig kort tid i ovnen. Hvis du ikke liker brokkolien med bit i så stek/kok den litt på forhånd, for eksempel i mikroen. Jeg gjorde ikke det med disse, men jeg passet på å skjære de i tynne skiver.

IMG_3652-ANIMATION

Andre ideer til hva du kan ha på er grillet og syltet paprika, stekt squash eller aubergine (for eksempel fra dagen før), mais (korn og mini), soltørket tomat, banan (ja det er kjempegodt!), ruccolasalat og cashewnøtter.

Som du ser på bildene så bruker ikke vi vegansk (kjøpe) ost på pizzaene lenger. Vi bruker vår standard veganske hjemmelagde parmesan eller parvesan som vi enten strør på før pizzaen stekes eller etterpå (eller begge deler). Dette gjelder også vanlig vegansk pizza med vanlig bunn. Men du er selvfølgelig velge å ha på det på dine pizzaer allikevel. Selv savner vi ikke osten lenger, men det kan være lurt å ha på ganske mye av annet pålegg, siden den ellers kan virke litt tørr.

Når det gjelder mengde så har det som lunsj brukt å holde med 1 tacolompe (eller pizza) til hver, eller to til hver som middag. Her er det jeg brukte til å lage fire brettepizzaer (eller to hele minipizzaer), dette er de store lompene, bruker du mindre lomper trenger du kanskje flere lomper, eller eventuellt mindre pålegg.

Ingredienser:

2 tacolomper klippt i to
1 dl tomatsaus
noen skjeer hjemmelaget vegansk «parmesan» (parvesan)
noen buketter med brokkoli skjært i tynne skiver (husk å legge på alle de små smulene og de små bladene også)
3-4 champignoner skjært i tynne skiver
1/2 blokk marinert tofu skjært i små terninger (kan sløyfes eller byttes ut)
1 avokado skjært i skiver
Noen blader med fersk basilikum
Noen skjeer sojayoghurt, eller hjemmelaget dressing

Framgangsmåte:

Sett på ovnen. Jeg bruker å sette på full fres for så å skru ned når jeg setter inn minipizzaene, men det er så stor forskjell på ovner, så du må kanskje prøve deg fram litt.

Skjær opp pålegg og eventuelt lag tomatsausen. Klipp lompene i to.

Legg lompene på et bakeblekk og ha først på tomatsaus og så parvesan. Deretter legger du på alle de andre grønnsakene og tofuen. Stek de så ca 5 minutter eller til lompa begynner å bli litt brun og sprø. Ikke gå fra dem i ovnen, følg med og sett eventuelt ned temperaturen underveis.

Legg så på avokado, fersk basilikum og yoghurt og brett dem sammen. Server med en gang!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s