Tangbiter i sennepssaus

Det begynner å nærme seg jul, og sildeabstinensene begynner å melde seg her i huset. Etter at tomatsilda sist jul ble skikkelig god, så har jeg lyst til å flere smaker med «sild» denne jula. Derfor kommer nå den veganske utgaven av sennepssild.

Jeg og ungene mine lager sennepssild.

Mange oppskrifter til tradisjonell sennepssild er laget med majones, eller eggeholdige sauser. Siden vi prøver å ikke tilsette så mye fett eller olje i maten vår valgte jeg å lage den med yoghurt, slik jeg gjør med de aller fleste av sausene og dippene jeg lager. Du kan selvfølgelig lage denne sausen med vegansk majones om du vil, men jeg synes det funker kjempefint med yoghurt. Jeg har laget den med både alpro soya yoghurt og kokos yoghurt, begge fungerer fint. Bare husk på å smake til med sukker og salt. Hvis du bruker majones er det mulig du kan redusere sukker/søtningen siden den ikke er så sur. I tillegg er det veldig avhengig av hvilken type sennep du bruker. Bruker du veldig sterk sennep er det mulig du må ha i mye søtning, mens bruker du en søt type trenger du nok mindre. Så det er bare å venne seg til å smake på maten med en gang. Selv bruker jeg sjelden å lage ting slavisk etter oppskrift, jeg smaker og eksperimenterer. Hvordan lager du mat? Lager du mat slavisk etter oppskrift eller slumper du litt her og der? Skriv gjerne i kommentarfeltet under, og prøver du oppskriften blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger! Her kommer oppskriften:

Tangbiter i sennepssaus, vegansk sennepssild

Denne oppskriften gir en liten bolle med tangbiter og en god porsjon saus.

Tangbitene:

Krem:
1 dl solsikkefrø
50 g piniekjerner
1 dl kokte linser (jeg brukte brune)
1 noriark
3 ss sojasaus
3 ss næringsgjær

ca 3- 4 Noriark til å smøre kremen på

Sennepssaus

4 store ss usøtet yoghurt (ca 1- 1 1/2 dl)
4 ss sennep (gjerne 2ss Dijon/sterk sennep og 2 ss vanlig/søt sennep)
2 ss rissirup eller annen sirup eller sukker
1/2 – 1 ts gurkemeie (kan sløyfes, men gir kjempefin gulfarge og er kjempesunt!)
dill etter smak, fersk er supert, jeg brukte tørket
evt salt etter smak

Slik gjør du:
1. Ha solsikkefrø og pinjekjerner i en kuttemaskin og kjør til det er finmalt. Ha så i de andre ingrediensene til kremen og kjør det til en jevn masse.
2. Ta en slikkepott eller lignende og smør kremen i et tynt lag på noriarket og brett det sammen. Lim eventuelt enden av noriarket sammen vet å våte fingrene og trykke bladet ned. Skjær det så opp i passende biter og legg det i et glass eller i en skål eventuelt lagvis med løk.
3. Lag sennepssausen og hell den over bitene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s