Pålegg-salat med raspet gulrot

Super lettvint pålegg- salat som ligner litt på italiensk salat. Du kan bruke rester etter en råkost-salat eller raspe noen gulerøtter og andre grønnsaker etter ønske.

Apropos Italiensk salat, visste du at italiensk salat ikke finnes i Italia? Visstnok kom navnet av at fargene i salaten minnet om det italienske flagget.

Jeg elsker gulrøtter! Her i huset spiser vi ca 2 bunter med gulrøtter i uka. De havner i middager også, men stort sett så spiser vi dem skrelte, men hele og rå. De spises som mellommåltider og har fast plass i matboksen. Som regel skreller jeg dem og oppbevarer dem i en boks med vann i kjøleskapet, da holder de lenge uten å bli myke, de er lett å ta som snacks, og raskt å skjære de opp videre til middager også. Og selv om gulrøttene dine er blitt myke kan du legge dem i vann og de blir faste og fine igjen.

Det finnes mange gode grunner til å spise gulrøtter i tillegg til at de smaker veldig godt. Det gir godt syn, mykere hud, gulere hudfarge og kan gjøre deg gladere til sinns i følge forskningen.

Denne salaten er en slager her i huset, både for store og små. Jeg brukte gulerøtter og litt squash denne gangen, men du kan bruke andre grønnsaker også, som kål, sellerirot eller purre.

Jeg bruker ikke majones i salatene eller dipene jeg lager, på grunn av at de inneholder så mye fett, men det finnes flere gode veganske majoneser hvis du har lyst til å bruke det i stedet.

Pålegg-salat med raspet gulrot

  • 3-4 gulrøtter
  • litt squash, sellerirot, kål eller purre
  • ca 2 dl naturell planteyoghurt
  • noen dråper sitronsaft
  • 1 ts søt sennep
  • ca 1/2 ts urtesalt
  • krydder du liker, jeg brukte pepper, litt sukker, gurkemeie, og persille.

Slik gjør du:

  1. Skrell gulrøttene og eventuelle andre grønnsaker. Rasp dem, eller skjær i små biter eller striper.
  2. Ha det i en bolle og bland med resten av ingrediensene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s