Bakt potet med sprø kikerter og hvitløksdressing

Dette er en klassiker hos oss og en av barnas favoritter. Veldig lettvint og nesten uten oppvask.

Bakt potet er noe av det beste jeg vet. Før trodde jeg man måtte pakke dem inn i aluminiumfolie og bare bruke store poteter. Men nå bare slenger jeg hvilken som helst poteter vi har i ovnen i ca 30 – 45 minutter. Det kan være lurt å stikke noen hull i dem, for ellers kann de sprekke (selvom det er veldig sjelden), men det er alt.

Hvitløksdressing er merkelig nok kjempepopulært hos barna mine, og det er jeg veldig glad for. Hvitløk er noe av det mest sunne du kan spise. Den har bevist effekt på alt fra forkjølelse til å senke blodtrykk, så det finnes mange grunner til å spise hvitløk i tillegg til at den er veldig god. Denne dressingen kan brukes til alt fra poteter til chips, og er veldig lettvint laget. Har du ikke tid til å blande denne dressingen kan du gå for en super lettvint versjon ved å blande sojayoghurt med søt chili saus. Du kan tilogmed rett og slett ha begge deler over hverandre direkte på maten.

Sprøstekte ovnsbakte bønner eller kikkerter har også blitt kjempe polulært hos ungene. Det kan spises som snacks rett og slett. De blir sprø og salte og veldig gode. Det har vært litt vanskelig å få de små ungene til å spise bønner tidligere, men dette falt virkelig i smak. Generelt synes jeg det funker best med ungene hvis de forskjellige matvarene serveres hver for seg, litt alla taco. De synes det er veldig gøy å plukke og dandere maten på asjetten og lage sin egen salat.

Du kan også bruke andre bønner i denne retten. Jeg har foreløbig prøvd mungbønner og kikkerter, både selvkokte og i boks. Du kan også eksperimentere med dine egne yndlingskrydder, her er det bare å slå seg løs!

Bakt potet med sprø kikerter og hvitløksdressing

Ingredienser:

Sprø kikerter:

 • 1 boks kikerter eller andre kokte linser, erter eller bønner
 • 1/2 ts buljong
 • annet krydder som du liker. Denne gangen brukte jeg næringsgjær, salt, pepper og malt koriander.

Bakt potet:

 • ta så mange vaskede poteter du trenger, men jeg baker alltid dobbelt så mye som jeg trenger den dagen, så jeg lett kan varme dem opp eller bruke dem i andre retter dagen, eller dagen etter

Hvitløksdressing

 • 1 boks naturell soya yoghurt
 • 1 hvitløksbåt eller mer om du liker det
 • 1 ss ketchup
 • 1ts paprika
 • 1 ts løkpulver
 • 1 ss sitronsaft
 • 1 ts salt
 • 2 ts sukker

Salat

 • salat
 • tomater
 • paprika
 • agurk
 • mais
 • raspet gulerot
 • eventuelt avokado

Slik gjør du:

 1. Jeg steker som regel kikkertene før jeg setter inn potetene, men det er mulig det går bra å steke dem samtidig med potetene i din ovn hvis du har på varmluft. Hell ut bønnene på et stekebrett, du trenger ikke skylle dem; hvis du har litt av saften fra boksen (aquafaba) over dem så limer krydderet seg veldig godt til ertene. Ha over krydderet du liker og rør rundt så det fordeles godt. Husk å smak før du setter dem i ovnen. Stek dem i ca 15 minutter på 200 grader eller til de har ønsket konsistens.
 2. Ha de vaskede potetene på et stekebrett. Du kan lage noen hull i dem med en gaffel eller kniv om du vil. Det hendte en gang for meg at en potet eksploderte, men i prosent er det veldig sjelden, men å lage hull i dem forhindrer dette. Sett dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca 30 minutter (avhengig av hvor store de er).
 3. I mens potetene steker kan du lage hvitløksdressingen. Ha yoghurten i en skål eller bolle. Ha oppi alle de andre ingrediensene og rør godt rundt og smak til.
 4. Skjær alt du vil til salaten. Vi bruker å servere salaten i forskjellige skåler som til taco, siden ungene liker å sette sammen sin egen salat. I tillegg liker vi også å ha mais oppå poteten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s